Restaurangkök i världen

Restaurangerna ökar samt bokningarna

Antalet restauranger i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö ökar. Inte konstigt med tanke på den stora inflyttningen mot storstäderna. Det öppnar nästan en ny krog i veckan i Stockholmsområdet. Å andra sidan stänger och lägger en del krogarna också ned sin verksamhet. Folk beger sig till storstäderna för här finns jobben, nöjena och utbudet samlat.

Det blir förstås naturligt att krogarna öppnar där folk arbetar, lever och bor. Så har det alltid varit. Ska man ut och äta på en välkänd restaurang är det bra att vara ute i god tid med sin restaurangbokning. I synnerhet om det är period när restaurangerna går för högtryck. Är restaurangerna geografiskt placerade där det är mycket sommargäster som Gotland, Österlen eller Bornholm kan det stundtals vara svårt att få bord om man inte bokat i förväg. På andra sidan sundet mellan Malmö och Köpenhamn verkar danska restauranger ha tröttnat på oseriösa bokningar av gästerna. För att förhindra att borden står tomma på grund av frånvarande förbokade matgäster har man infört en straffavgift vilket innebär att gäster som inte dyker upp till restaurangen debiteras en straffavgift. Krögare i Köpenhamn inför en för uteblivna bokningar. I Sverige har inte samma straffavgiftsystem kommit, skall tilläggas.