Gourmetrestauranger

Bästa tipsen för restauranginredningen

När du ska inreda en restaurang finns det två moment som är extra viktiga att ha i åtanke. Du behöver se till att restaurangen är funktionell, men också att det blir en bra upplevelse för dina gäster. Restaurangen måste vara inbjudande, välkomnande och tilltalande, samtidigt som den är trygg och bekväm för dina anställda.

Att lyckas med denna kombo är ingen enkel uppgift, men vi har tagit fram tipsen som gör det hela lite enklare. Med dessa knep får du inte bara en restauranginredning som innebär bord och stolar, utan du skapar den perfekta restaurangupplevelsen där lokalen känns komplett.

Inreda restaurang – så ska du tänka

Det första steget i att komma igång med inredningen är att låta rummen styra valet av inredning. Glöm den idé du har för några sekunder och titta på vilka förutsättningar som finns. Överväg alla fördelar och nackdelar och låt istället din vision växa fram ur möjligheter och potential.

1. Undvik “dåliga bord”

På en restaurang finns det alltid några bord som anses vara sämre än andra. Det kan t.ex. vara bord som är nära toaletterna eller köket. Försök att undvika att ha dåliga bord överhuvudtaget, utan minska hellre antalet bord så att alla får en riktigt bra plats.

2. Skapa stämning med inredningsdetaljer

Fokusera inte bara på vilka bord och stolar du ska ha, utan tänk på att upplevelsen oftast sitter i detaljerna. Varför inte inreda med en fin ullmatta vid entrén eller mysiga fårfällar på bänkarna. Här kan du även satsa på fina ljusstakar, blomstergirlanger eller annat som du tycker passar stilen.

3. Satsa på hållbara möbler

Om det går riktigt bra för din restaurang är chansen stor att du har många kunder vid samma bord under en och samma dag. Därför är det viktigt att du väljer möbler som är tåliga och hållbara. I annat fall är risken stor att de går sönder och du ständigt behöver uppdatera sortimentet.

4. Välj rätt belysning

Många går på restaurang för att fly vardagens tristess, fira något stort som har hänt eller njuta av god mat tillsammans med vänner och familj. Då är det viktigt att stämningen är rätt. Undvik hårda och kalla ljus och satsa på mycket punktbelysning. Svagare belysning kombinerat med levande ljus går alltid hem och fungerar på de flesta restauranger.

5. Gör entré!

Det första intrycket av en restaurang är ett av de viktigaste. Se därför till att entrén och ingången faktiskt avspeglar den stil som restaurangen har. Entrén bör även vara tillräckligt tilltalande för att locka till sig fler kunder och hungriga gäster.

ashe