Gourmetrestauranger

Olika typer av restauranger

Överallt poppar det upp nya typer av restauranger som förvånar. De olika restaurangtyperna är många och det kan vara rena fröjden att prova på något nytt, inte bara för matens skull utan även för själva inredningen, konceptet och personalen. Ute i världen finns det koncept som både får dig att gapskratta, att rygga tillbaka men också som får dig att bli riktigt nyfiken.

Koncepten

Det är inte bara maten som är viktig utan också själva temat och vad restaurangen erbjuder mer än bara en kul meny. Några intressanta teman och restauranger följer här nedan.

  • O’Naturel i Paris – En restaurang för dig som är nudist eller för dig som bara gillar att äta naken… Här är alla gäster helt nakna när de äter. Hoppas bara att värmen är på!
  • E-types restaurang Aifur i Gamla Stan – En fantastiskt intressant vikingarestaurang mitt i Stockholms Gamla Stan. Här äter du mat som på vikingatiden, dricker mjöd och får uppleva härligt underhållande musik och annat under måltiden som serveras vid långbord i trä. Men det kostar!
  • Treepod utanför Bangkok – Bli serverad i hyddor uppe i träden med skog och strand som utsiktsvyer. Självklart har du säkerhetslina på dig!
  • Singapore Flyer, ät i ett Pariserhjul – Gör måltiden till en flygande upplevelse eller åtminstone en som åker runt, runt. I Singapore kan du äta gott i ett vackert inrett pariserhjul där du åker runt och kikar på den underbara utsikten medan du äter.

För dig som dock helst njuter av enklare restauranger finns det naturligtvis också. Du kanske bara är sugen på ett färdigt mellanmål från Wasa medan du har egen picknick ute i det gröna. Ett färdigt mellanmål är inte bara gott, det är nyttigt också, åtminstone om du köper det från Wasas produkter.

Ett färdigt mellanmål från unika restauranger

Du som har en craving under dagen och inte har tid att göra ett färdigt mellanmål att ta med dig till jobbet under dagen kan besöka många olika restauranger som erbjuder ett färdigt mellanmål på stående fot eller sittandes fem minuter till bords.

Självklart kan du slå dig ner eller köpa med dig ett färdigt mellanmål ”to go” på några av de vanliga snabbmatskedjorna eller på kaféer. Dock finns det även några unika restauranger som erbjuder goda och färdiga mellanmål som är värda att prova.

  • Café Pom & Flora på Södermalm i Stockholm som serverar exempelvis underbart bananbröd. Men här kan du även äta andra saker som goda sallader och smörgåsar. De har även söta mellanmål för dig med litet sockersug framåt eftermiddagen.
  • Billy Sunday i Chicago serverar, hör och häpna, världens bästa popcorn på tallrik. Nyttigt? Nja! Men inte helt onyttigt i varje fall. Och popcornen som är dränkta i oliv- och tomatröra gör succé världen över.
ashe