Gourmetrestauranger

Spännande restaurangteman

Att gå ut och äta på restaurang är något som har varit populärt så länge som det har funnits restauranger. Förr i tiden var restauranger något som endast rika människor gick på då det kunde vara väldigt dyrt. Men numera finns det restauranger för nästan alla i samhället. Exempelvis går det att äta väldigt billigt på exempelvis Subway och McDonalds. Men det finns också riktigt dyra restauranger där man endast äter kanske en gång om året. Därför kommer denna artikel ta upp ett par spännande restaurangteman som kan vara kul att ha i åtanke inför nästa restaurangbesök.

Restauranger som följer högtiderna

Det finns många restauranger som följer de olika högtiderna för att locka till sig gästerna varje år. Detta är synnerligen trevligt när det kommer till både påsk och jul. Exempelvis finns det flera restauranger som gör det extra speciellt och erbjuder påskägg med godis på påsken. På julafton finns det också en del restauranger som erbjuder en jultomte där en av de anställda klär ut sig. Dock går detta också att anordna hemma då det går att beställa både påskägg och tomtekläder online. Om man inte har råd att äta ute kan det därför vara värt att göra det lite mysigare där hemma.

Restauranger som serverar husmanskost

När det kommer till att äta husmanskost är detta något som de flesta svenskar gör minst en gång i veckan. Detta kan vara allt från köttbullar till köttfärslimpa. Att äta detta på restauranger kanske inte låter så spännande, men i själva verket kan det vara riktigt gott. Ofta brukar husmanskosten på restauranger vara lite godare och mer exklusiv. Kanske kan det vara att kocken hyvlar på lite tryffel över brunsåsen eller att de blandar ner lite smörstekta kantareller i köttbullarna. Dock bör det tilläggas att det också kan vara lite dyrare i jämförelse till att laga dem hemma. Men det finns också lite billigare restauranger som serverar husmanskost, exempelvis går det att äta lunch på Orvars Korvar i Malmö för mindre än hundra kronor.

Billigare restauranger

En av de kategorier som många ungdomar kollar på är de billigare restaurangerna. Oftast tror många att det handlar om snabbmat som exempelvis falafel, pizza, korv eller hamburgare. Men det finns väldigt många andra restauranger som kan vara billigare, speciellt när det kommer till mindre byar och städer. Många av de klassiska pizzeriorna har nämligen också börjat göra lite mer exklusiv mat som exempelvis stek eller panerad fisk. På så sätt går det att äta lite billigare bra mat på de vanliga restaurangerna också. Om man kollar på utlandet finns det dock ännu billigare mat. Singapore är ett bra exempel som har en kultur som kallas för hawkers. Detta är långa längor med matbås som serverar en rätt vardera som kostar cirka 35 kronor.

ashe