Gourmetrestauranger

Smakar det så kostar det?

Att hålla hög kvalité på råvaror, tillagning och utmärkt service kostar förstås en del. Behöver god utemat alltid innebära en dyr krognota? En del restaurangägare försöker ändra den uppfattningen genom att hålla god kvalité till ett rimligt pris. Antalet gäster som vill äta ute ökar men flertalet av dessa vill äta gott till ett rimligt pris. Marknaden för denna typ av kroggäster förväntas öka och det kommer att leda till att utbudet på krogar med riktigt bra mat för bra pris alltid kommer att finnas. Frågan är snarare var man finner dessa? Därav kommer en lista med åtta billiga och bra restauranger i Stockholm. För det behöver inte kosta skjortan att ge sig ut och äta på stan.

1. Är man sugen på bra korv från hela världen till en billig penning får man inte missa Gunthers Korv i Vasastan, Karlbergsvägen 66. Funnits på samma adress sedan 1980-talet. En klassiker!

2. Ät billigt på Stockholm Internationella Restaurangskola, (SIR). Ligger på Kungsholmen, Alströmergatan 39. Budgetpris för lyxlunch för ca: 100 kr.

3. Frälsningsarmén, riktigt bra soppor med gott bröd på Café Fröet. Observatoriegatan 4, STHLM.

4. Vegetarisk mat på Chutney. Både bra pris, nyttigt och gott. Katarina bangata 19.

5. Mexikanskt på La Neta. Riktigt bra mexikanskt pockmat! Östagötagatan 12, Södermalm.

6. Hamburgarna på Svenska Hamburgerköket, Tellusborgsvägen 78, Telefonplan, Hägersten.

7. Punjabi Masala. Bästa maten och priset på indiskt! Tensta allé 48, Tensta.

8. K-Amid´s Kolgrill. Allt smakar gott till ett rimligt pris Folkungagatan 76, Södermalm.

Alla dessa matställen och restauranger serverar mat för runt hundralappen per måltid. Har du inte provat något av dessa så gör det. Mera matställen finns att läsa om på och här finner du även några bilder på maten som serveras.

ashe