Gourmetrestauranger

Sveriges bästa restauranger

Sverige har mängder med restauranger som man kan besöka till vardags eller vid finare tillfällen då man vill fira riktigt stort. Utbudet av olika maträtter är näst

intill obegränsat och vilken mat du än är ute efter, kan du med enkelhet hitta det. Är du sugen på en pizza efter en lång och tråkig flyttstädning Enköping kan du ta dig ner till närmaste hörn eller centrum och om du är sugen på asiatiskt finns det ett flertal olika bufféer att välja mellan.

Smaken är naturligtvis som baken, delad. Alla människor tycker inte om samma typ av mat, men det som alla människor har gemensamt är att de gillar mat som är god, eller hur? För femte året i rad har White Guide korat de restauranger i Sverige som är av högsta kvalitet och som serverar mat i världsklass. Vill du ha något annat än pizza eller billig pasta till middag ska du nu läsa vidare. Här kommer vi nämligen att berätta vilka restauranger som utsetts till Sveriges bästa år 2019.

10 stycken vinnare

Hundratals restauranger var med och kämpade, men endast 10 stycken blev utvalda. Det man har tittat på när man har valt ut restaurangerna är naturligtvis maten i sig, men även servicen, dryckerna, möjlighet att kombinera och ändra i rätterna och uppläggen.

1. På första plats hamnade ingen mindre än Fäviken Magasinet. Denna restaurang kan du hitta i Järpen. Helhetsupplevelsen är näst intill total på denna restaurang och det som får den att utmärka sig lite extra är det annorlunda och matiga utbudet av spännande drycker.

2. Plats nummer två knep ingen mindre än Daniel Berlin Krog i Skåne. Daniel Berlin Krog fick även en utmärkelse med sig i år, vilket var ”Årets bästa dryckesupplevelse”. Restaurangen bjuder på gamla så väl som nya och moderna viner och har även ett brett utbud av alkoholfria drycker som går att kombinera utmärkt med rätterna.

3. Tredje plats knyckte Stockholmsrestaurangen Frantzén, som även fick utmärkelsen ”Årets bästa

serviceupplevelse”

4. Stockholm bjuder även på en fjärde plats till restaurangen Gastrologik

5. På femte plats hamnade Oaxen Krog, även den i Stockholm

6. Restaurang Vollmers i Malmö

7. PM & Vänner tog sjunde plats – Växjö

8. Upper House Dining, Göteborg

9. Krakas krog – Katthammarsvik

10. Adam/Albin – Stockholm

Vill du ta med din käresta på en riktigt fin middag är det alltså någon av dessa restauranger som du bör välja. Kom ihåg att intresset är stort och att borden oftast är fullbokade, speciellt efter att listan i White Guide har kommit ut, men det betyder inte att det är helt omöjligt. Försök att vara ute i så god tid som möjligt om det är ett specifikt datum som du vill besöka platsen.

ashe