Restauranger efter vägarna

Vägkrogen – en räddare i nöden

En bilsemester för hela familjen kan vara ett fantastiskt sätt att upptäcka Sverige. På vägen kommer hungern sätta in och ofta blir det et stopp av någon av de många vägkrogarna som finns utspridda över hela landet. Frågan är bara vilka är värda att åka några extra mil längre för?

De som har svar på detta borde vara yrkesgrupper som lever efter vägarna. För dessa yrkesgrupper är vägkrogarna verkligen räddaren i nöden. Tänker närmast på lastbilsförare, långdistansbussförare och turnerande svenska dansband. Om det är några som har koll på vilka vägkrogar man kan rekommendera eller undvika, så vore det väl dansbanden man skulle fråga, eller?

Enligt tidningen Året Runt verkar dansbanden ha lite olika tycke och smak vad det gäller vägkrogarna runtomkring i detta avlånga land. Är man på väg mot Dalarna rekommenderar dansbandet ”Kindbergs” att besöka Lappens Grill i Hedemora. Orsaken är deras tilltagna portioner och rika variationer på korvkiosk-menyn.

Är man i Närke trakten får man inte missa Grindstugan i Laxå. Här serveras den godaste karrékebaben i hela Sverige enligt grabbarna i dansbandet ”Kindbergs”. Ett av Sveriges kändaste dansband ”Arvingarna” anser att Rattugglan norr om Mariestad serverar bästa fläsket med raggmunk i Sverige.

Dansbandet ”Streaplers” sticker ut lite i sin rekommendation. Våfflor med kaffe på nåt gulligt fik efter vägen är deras favoritställen efter landsvägarna. Aningen dyrt men i gengäld fantastisk mat, ger dansbandet ”Sannex” restaurangen Brändåsen i Kumla. Restaurangen ger ett lyxigt intryck och maten skall vara extraordinär enligt grabbarna i ”Sannex”. Kan vara värt en omväg.

Värt att notera är att även dansbandet ”Drifters” nämner Brändåsen i Kumla som ett av deras favoritställen. Restaurangen innehar även hembakade konditorivaror och det smakar himmelskt till kaffet efter maten. Möjligen får man se till att försöka ha vägarna förbi Kumla i framtiden. Brändåsen i Kumla, lägg det på minnet när ni är på väg ut i landet!

ashe