Gourmetrestauranger

Kan snabbmat vara gott?

Svaret är ja! I alla fall om man sneglar på de senaste mattrenderna i Stockholm. Hamburgaren har för länge sedan klivit ifrån gatuköket och serveras idag på ett flertal finkrogar likt en paradrätt åt hungriga gäster. Det finns restauranger som tar korven på största allvar – vildsvin, lamm, nöt, gris, älg eller till och med hjort kan idag vara grundingredienser i korvarna som restaurangerna serverar sina gäster. En korv lagad från grunden är så långt ifrån en ljummen varmkorv i Gränna man kan komma!

Mycket av den tidigare snabbmaten som var hemmahörande på ett flottigt stekbord i ett gatukök har fått tagit plats i det riktiga restaurangköken idag. Även den traditionella korvkiosken drar till sig stjärnkrögare. Magnus Nilssons restaurang Fäviken Magasinet har blivit tilldelad två stycken Michelinstjärnor och är känd för sitt genuina mathantverk, svenska råvaror och matkultur. Enligt honom själv har han sedan barnsben varit fascinerad av korvkiosker och velat öppna en korvkiosk med fokus på kvalité, svenska råvaror och lagat från grunden. För det finns ett sätt att llaga den perfekta varmkorven och det kommer kunderna att märka enligt Magnus Eriksson som i dagsläget bedriver korvkiosker av högsta kvalité i Stockholm och i Åre.