Gourmetrestauranger

Hyra restaurang för event

Planerar du en stor tillställning och vill hitta riktigt fina lokaler? Då kan du i många fall hyra en hel restaurang. Det finns många olika restauranger i Sverige som du kan vända dig till och som dessutom kan hjälpa dig med diverse koncept. Vill du fira födelsedagen på en turkisk restaurang eller är det mormors 80-års fest som ska firas med svensk husmanskost?

Att hyra en restaurang är dock inte alltid det enklaste och huruvida du kommer kunna hyra den eller inte beror främst på restaurangägaren. Du kan naturligtvis alltid boka ett bord för många personer, men det är inte riktigt det som vi talar om här. När du hyr en restaurang så kommer du att få tillgång till lokalen, serveringspersonal, kockar, mat och kanske även bartender. Visst kostar det, men det kan helt klart vara värt priset!

När passar det att hyra en restaurang?

Det är naturligtvis upp till dig själv att avgöra när det är passande att hyra en hel restaurang. Är det kanske ett företagsevent där många människor är bjuda är det ett ypperligt alternativ, men vill du ordna en babyshower kan det vara bättre i det egna hemmet. En babyshower är oftast mer intim och personlig, lugn och med mycket dekorationer och tårta.

Hyr restaurang om du;

  • Ska bjuda väldigt många gäster
  • Vill ha hjälp med allt från servering till matlagning och bartender
  • Vill undvika att själv behöva städa ur lokalen efter dig
  • Har pengarna som krävs

Vad ska man tänka på när man hyr en restaurang?

Det finns en hel del saker som kan vara bra för dig att fundera över innan du väljer en restaurang att kontakta. För det första måste du se till att lokalen inte är för stor, men inte heller för liten. Antingen får du inte plats med alla dina gäster eller så slänger du onödigt mycket pengar i skön. Välj även en restaurang där kockarna kan tillaga den mat som du är intresserad av att bjuda på. Att be om asiatiska delikatesser på en restaurang för amerikansk grill är kanske inte det bästa.

När du har hittat några restauranger som intresserar dig måste du naturligtvis kontakta dem. Här är det viktigt att förstå att en restaurang inte vill förlora de intäkter som de hade kunnat få om restaurangen var öppen för allmänheten som vanligt. Därför kan priset också vara väldigt högt. Stäm av med de olika restaurangerna vad priset ligger på och hur länge du kommer att få ha tillgång till lokalen.

Vad beredd på ett nej

En restaurang är en stor verksamhet. Var därför beredd på att ett flertal av restaurangerna kan komma att säga nej. Vill du planera inför ett större event så är det viktigt att du är ute i så god tid som möjligt.

ashe