Gourmetrestauranger

Storkök föder de hungriga

För den som gått en kockutbildningen med inriktning mot restaurang och storkök är det uppenbart att denna del av restaurangbranschen är ganska okänd hos

allmänheten. Det är oftast á la carte restauranger med berömda vinkällare och exklusiva menyer som man läser om i tidningarna. Dessa restauranger är till för utekvällar när man firar något stort, det är inte vardagsmat för arbetare och kontorsfolk.

Det är bra att människor blivit kunniga inom matlagning och skaffat sig mer exklusiva vanor men storkök behövs för att samhället ska fungera. I skolor, åldringsvården, fängelser och de stora verkstadsföretagens matsalar lagas lunchmat i gigantiska kvantiteter.

Slitaget på hushållsmaskinerna är enormt, därför erbjuder https://www.servicepartner-rms.se/ serviceavtal till storkök i både Göteborgs- och Stockholmsregionerna. Så fort ett fel uppstår kommer en servicetekniker ut till arbetsplatsen och åtgärdar problemet. Ur arbetsmiljösynpunkt är det viktigt att personalen vet att en tekniker kan rycka ut på kort varsel, de slipper därmed uppleva onödig stress när något går sönder.

Rätt utrustning

För att ett antal kockar ska klara av att laga 1000-tals måltider varje dag behövs bra köksutrustning. En steamer kan koka 100 liter soppa om det behövs, du slipper de tunga arbetsmomenten eftersom en vev-arm går i gång. Du behöver bara hälla i råvarorna och sätta på värmen så sköter den sig själv.

Det finns stekbord med multifunktion. Du kan steka lök, paprika och kött till din gulasch på bordet och sedan fyller du på med vatten och omvandlar stekbordet till en gryta. De senaste modellerna kan till och med rengöra sig själva, du behöver bara trycka igång programmet. I varmluftsugnarna kan du ångkoka fisk och sous-vide potatis. Maten serveras som buffé, och gästerna förser sig själva med maten. Varmhållningen sköts av vattenbad. Dessutom ingår oftast en stor salladsvagn.

ashe